WEDSTRIJDREGLEMENT 2021 
Ook in 2021 willen wij de leden die daar interesse in hebben uitdagen met een clubcompetitie. Als hoofdprijs stellen wij een tegoedbon ter beschikking van €75,-, vrij te besteden bij Euro Space Technology (EST) in Katwijk of op www.eurospacetechnology.eu. Voor de tweede en derde plaats stelt EST een leuke Estes bouwdoos beschikbaar. Voor 2021 hebben wij gekozen voor een hoogte wedstrijd met een vrij te bouwen model. Echter gaan wij niet voor de maximale hoogte. De competitie is om met een D klasse motor zo dicht mogelijk bij een hoogte van 50 meter te komen. De DRRA levert de hoogtemeter, welke de deelnemer in zijn raket dient te monteren. Het gewicht van deze hoogtemeter is 10 gram. De afmetingen zijn 14.5mm x 18mm x 49mm. Iedereen gebruikt dezelfde hoogtemeter. De vlucht van de raket dient volledig succesvol te zijn, inclusief landing aan een parachute of streamer. De deelnemer dient zelf voor een D klasse motor te zorgen. Merk en vertragingstijd van de motor is vrij te kiezen.

Maak voor het ontwerpen van je raket vooral gebruik van onze vluchtsimulator: https://drra.eu/drra-vluchtsim/

Reglement:
1 – Zo dicht mogelijk bij 50 meter hoogte 
2 – Modelkeuze is vrij 
3 – Motor is D klasse
4 – DRRA hoogtemeter (iedereen lanceert dus met dezelfde hoogtemeter)
5 – Succesvolle vlucht
6 – Parachute of streamer landing

Aantal lanceringen
Iedere deelnemer mag op elke FTTS bijeenkomst maximaal twee pogingen doen. Er is geen maximum aantal pogingen tijdens het seizoen. Een poging dient vooraf gemeld te worden. Een niet vooraf gemelde vlucht kan niet geclaimd worden als poging.

Besluit:
Zowel Bert Holkamp als Willem Hol zaten op 2 meter afstand van de 50 meter. Hier hebben we als bestuur dus moeten besluiten. Ons besluit is als volgt: Willem Hol heeft ook 1 keer exact op 50 meter hoogte gelanceerd, maar die vlucht eindigde zonder parachute. Toch vonden wij het indrukwekkend dat hij exact 50 meter heeft gehaald. Daarom roepen wij Willem uit tot winnaar van de clubkampioenschappen 2021 en roepen wij Bert uit als 2de. Ben Albers is derde met 41 meter. Uiteraard feliciteren wij alle prijswinnaars. De prijzen zullen worden uitgereikt op de ALV 2022.

Tussenklassement