Op 30 april 2021 hebben wij als DRRA zijnde officieel toestemming gekregen van de gemeente Almere om onze lanceerdagen te gaan organiseren gedurende de Covid-19 periode. Hiervoor hebben wij samengewerkt met de KNVvL en, met toestemming, het Covid-19 protocol van de KNVvL aangepast aan onze modelbouwhobby. Deze is vervolgens beoordeeld door de gemeente Almere.
Onder de strikte voorwaarde dat wij al onze lanceerdagen uitvoeren volgens dit protocol mogen wij weer gaan lanceren. Vanaf 1 mei zullen wij de lanceerdagen gaan uitvoeren volgens onze planning. We zijn nu alleen nog afhankelijk van onze weergoden.

Update 3 mei 2021: De DRRA is vandaag gebeld door de gemeente Almere voor nog enkele opmerkingen op ons protocol. Dit geeft aan dat er goed en serieus naar het protocol wordt gekeken. Daar zijn wij erg blij mee. Pagina 3 van het huidige protocol schrijft: “Limiteer of verbiedt gezamenlijk eten en/of BBQ’en.”. De term limiteer is onduidelijk en verwarrend. Het is NIET toegestaan gezamenlijk te eten. En een BBQ gaan wij zeer zeker niet organiseren gedurende de lockdown. Wij moeten dit expliciet vermelden aan de leden. Bij deze.
In overleg met de gemeente hebben wij toestemming om als bestuur zijnde een koelbox te vullen met blikjes en eventueel een stukje chocolade of een hartig worstje voor de deelnemers. Er mag telkens 1 persoon tegelijk iets uit de koelbox halen nadat deze zijn of haar handen heeft gedesinfecteerd.

Update 9 juni 2021: Overleg met de gemeente Almere heeft ertoe geleid dat we een paar versoepelingen t.o.v. mei kunnen doorvoeren. In de eerste plaats mogen we met maximaal 25 personen aanwezig zijn. En ten tweede mogen er ook niet-leden aanwezig zijn. Dit zijn dan wel personen die zich vooraf hebben aangemeld, net als elke deelnemer. Uitsluitend serieuze geinteresseerden, die mogelijk lid zouden kunnen willen worden krijgen toegang. Verder blijft het bestaande protocol van kracht, zoals afstand houden, niet gezamelijk eten/drinken etc.

Update 20 juni 2021: De versoepelingen die op 26 juni ingaan zorgen ervoor dat we onze lanceerdagen weer bijna als vanouds kunnen organiseren. De beperking van het aantal deelnemers en bezoekers is vervallen: iedereen is welkom!

Helemaal zonder COVID maatregelen kan nog niet: landelijk gelden nog steeds de afstand 1,5 m, geen handen schudden, handen wassen. We zullen dan ook het lanceerveld weer zo indelen als de laatste twee lanceerdagen, we zetten geen tenten op en we vragen bij binnenkomst naar je covid-gezondheid.