Corona update 2021

geplaatst in: Fly To The Sky | 12

Helaas is ons land (en de wereld) nog steeds in de ban van Corona. Hierdoor hebben wij moeten besluiten dat een bouw- en infodag op 13 maart onhaalbaar is. Wij hebben hem dan ook tot nader orde van de agenda gehaald. Hopelijk kunnen we later in het jaar wel een leuke dag organiseren, zodra dit weer een enigszins toegestaan is.

De Algemene Ledenvergadering in maart staat ook erg onder druk. Wij wachten nog heel even af hoe de lockdown zich begin februari ontwikkeld. Maar ook daar verwachten wij dat we hem moeten uitstellen. Tot die tijd moeten we het helaas doen met enkele leuke foto’s uit het verleden.

Hopelijk zijn jullie wel allemaal druk aan het bouwen voor onze clubcompetitie 2021? Inmiddels hebben we de competitiepagina online staan onder het menu Wedstrijden. Deze is overigens alleen zichtbaar voor ingelogde leden van de DRRA.

12 reacties

 1. Frank Baeyens
  Frank Baeyens

  We moeten wel degelijk dringend terug samenkomen. Sinds de foto van mij (blauwe polo shirt, ben ik ongeveer 30 kilo afgevallen en dam was het nodig 🙂

  • Raum

   Hallo, ik ben net begonnen met model raket bouwen (heb mijn starterset al gebruikt 🙂 en zou graag wat meer informatie willen opdoen van mensen die al wat ervaring hebben. Zou iemand mij kunnen helpen?

   • Owen Bosvelt
    Owen Bosvelt

    Halo Raum, leuk om te horen dat je interesse hebt. Het beste zou je op ons forum mee kunnen gaan discussiëren. Of op onze Facebook pagina (link onderaan de pagina’s op deze website). Zo kom je het makkelijkste in contact met onze leden. vr gr Owen

    • Raum

     Aha bedankt voor de informatie (tevens sorrie nog voor de late reactie had het de laatste tijd erg druk). Een vraagje: weet je toevallig waar ik goedkope motoren kan kopen, het bedrag kan redelijk oplopen als je meerdere test wilt gaan uitvoeren. Mag je trouwens ook zelf motoren maken?

    • Raum

     Hmm dat is wel jammer dat je niet eigengemaakte versie kan hebben bij DRRA (maakt het namelijk leuker als je alles zelf maakt).
     Een andere vraagje ik zie dat je een conversie voor een estes motor hebt gemaakt op thingiverse van 24mm naar 18mm, heb je toevallig ook eentje van 18 naar 24?
     O voordat ik het vergeet boven een D class motor heb je een vergunning nodig toch, waar kan je die motoren eigenlijk halen (ik heb ze namelijk niet op die site gezien). Alvast bedankt voor je antwoord.

     • Owen Bosvelt
      Owen Bosvelt

      Inderdaad is een WECG vergunning nodig voor de grotere motoren. Ze zijn in alle maten en sterktes te koop bij Rocketworld in Katwijk. Uiteraard na vertoon van je vergunning, kan je ze daar fysiek in de winkel ophalen. Ze hebben werkelijk alle klasse en maten.
      Hmmm een verloop om een 24 mm motor in een 18 mm buis te plaatsen? Mijn ontwerp is inderdaad om een 18 mm motor in een 24 mm buis te plaatsen. Maar andersom lijkt mij fysiek onmogelijk. 😉

    • Raum

     😉 haha erg bedankt voor alle info, jammer dat je de natuurkunde wetten niet kan overtreden. Trouwens denk je dat het mogelijk is oom een 3d printed nozzle te maken voor een Estes/Klima motor zodat het krachtiger is? Tevens welke is eigenlijk naar jouw ervaring krachtiger?

     • Owen Bosvelt
      Owen Bosvelt

      Er zal geen materiaal zijn wat je kan printen welke tegen die krachten en temperatuur kan. Daarnaast zal het de motor erg onbetrouwbaar maken. De meeste exploreren al als er een minimale obstructie zit in de uitlaat van de motor. Ik zou er geen eens mee gaan experimenteren. De Estes D12 wint het met enkele meters hoogte van de Klima D9. Maar daar is de prijs ook naar. Een stuk duurder. En dat terwijl de ervaring op beide motoren hetzelfde is. Raket net buiten zicht op Apogee en dan in het luchtruim op zoek naar de parachute. Dus die peer meter verschil vind ik het weinig waard.

    • Raum

     Mooi om te weten kan ik een beetje besparen. De plugs die in de motor gaan zijn wel te 3d printen toch (heb je er eentje gezien op thingiverse)?

     • Owen Bosvelt
      Owen Bosvelt

      Ja klopt. Kan je inderdaad gewoon printen. Heb ze volgens mij wel eens gezien. Vooral bij Klima motoren goed opletten dat deze niet te vast zitten. Anders kan je je raket bij elkaar vegen. Maar een plakbandje werkt net zo goed trouwens.

 2. Owen Bosvelt
  Owen Bosvelt

  Netjes! En echt een goede rede om snel een gezellige infodag te organiseren. Hopelijk kunnen we snel weer samenkomen. We hebben een leuke locatie in Utrecht op het oog. Dus lekker centraal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *